- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק סע"ש 41103-03-13
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
41103-03-13
10.9.2013 |
|
בפני : אורנית אגסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גלית בכורי |
: DSP GROUP LTD |
| החלטה | |
1. התובעת בתיק זה, (להלן גם: "המשיבה") הגישה כנגד הנתבעת, (להלן גם "המבקשת"), כתב תביעה בו טענה כי פוטרה בניגוד לחוק עבודת נשים, התשי"ד - 1954, (להלן: "חוק עבודת נשים"), וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח - 1988 (להלן: "חוק שוויון הזדמנויות").
2. המבקשת הגישו בקשה לסילוק התובענה שכנגד על הסף. טענתה המרכזית של המבקשת הנה, כי אין תחולה לחוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה וכי מדובר בתביעה חסרת בסיס, המהווה שימוש לרעה בהליכי משפט.
3. לטענת המשיבה אין לדחות את התובענה על הסף.
4. מעיון בכתב התביעה עולה, כי המשיבה עבדה בנתבעת משך כ - 12 שנים. בכתב התביעה נטען, כי המבקשת פוטרה מעבודתה שלא כדין. לטענתה, היא פוטרה על רקע היותה אם, לאחר חופשת הלידה וכי המבקשת למעשה החליטה על פיטוריה עוד בטרם שבה מחופשת הלידה. לטענתה פיטוריה אירעו מיד בתום 60 הימים המוגנים לאחר שובה מחופשת הלידה מקימים חזקה כי הם נובעים אך ורק בגין יציאתה לחופשת לידה.
5. המבקשת טענה, כי המשיבה פוטרה במסגרת הליכי צמצום בחברה וכי אין כל קשר בין פיטוריה לבין היותה אם ו/או חזרתה מחופשת לידה. לטענת המבקשת, המשיבה שבה מחופשת הלידה ביום 1/3/2012 ולא ביום 3/6/12 (כפי שנטען בכתב התביעה) וכי המשיבה הסתירה מבית הדין כי הגיעה לכדי הסכמות עם הנתבעת בנוגע למועד חזרתה מחופשת הלידה. לטענת המבקשת, המשיבה זומנה לשימוע 5 חודשים לאחר חופשת הלידה ועל כן, אין יסוד לכל טענותיה בעניין זה.
6. לאחר שקילת טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה, כי אין לדחות את התובענה על הסף.
הלכה פסוקה היא כי בית הדין יימנע, ככלל, מדחיית תובענה על הסף, בטרם תינתן לבעלי הדין הזדמנות נאותה לפרוש בפני בית הדין את טענותיהם, להביא ראיותיהם ולשמוע עדיהם. בית הדין יעשה שימוש בסמכותו לסלק תובענה על הסף במשנה זהירות ובמקרים חריגים בלבד, בהם יוכח מעל לכל ספק, כבר בשלב מקדמי זה, כי התובענה חסרת יסוד משפטי ו/או עובדתי באופן שאין לה על מה לסמוך, כך שאף אם יוכיח התובע כל טענותיו הנטענות בכתב התביעה לא יהא בכך כדי להקנות לו את הסעד המבוקש.
7. מעיון בכתבי הטענות המונחים בפניי, כמו גם במסמכים שהוגשו מטעם הצדדים, עולה כי אין עסקינן במקרה חריג כאמור, המצדיק סילוק התובענה על הסף.
במסגרת דיוני ההוכחות בתיק יתבררו טענות המבקשת, באשר להעדר תחולה לחוק עבודת נשים ולחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. כן יתבררו טענות ההפליה וטענות עובדתיות אשר הועלו בכתב התביעה מאידך ובבקשה לסילוק מנגד.
אשר על כן, אין מקום לנקוט בסעד כה דרסטי של סילוק התובענה על הסף.
8. לאור האמור לעיל הבקשה לסילוק התובענה על הסף נדחית.
על הנתבעת להגיד כתב הגנה עד ליום 15.10.13.
9. המבקשת תשא בהוצאות המשיבה על בקשה זו בסך של 3,000 ש"ח.
ניתנה היום, ו' תשרי תשע"ד, ( 10 ספטמבר 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
